Voor wie is psychosynthese geschikt?

“Psychosynthese is voor hen die weigeren slaaf te blijven van hun eigen innerlijke hersenschimmen
of van uiterlijke invloeden en die vast besloten zijn meester te worden over hun eigen leven.”Roberto Assagioli

Er zijn van die momenten dat je bevangen wordt door een onbestemd gevoel van onbehagen over wat er gaande is in je leven. Je kunt hiervoor geen aanwijsbare reden vinden. In zekere zin heb je alles juist ‘op de rails’. Toch vraag je je ineens af  “Is dit alles wat er is en blijft dit ook zo, word ik nu alleen nog maar ouder?” Er ontstaat spanning tussen je vertrouwde opvattingen en een diep verlangen naar verandering en vernieuwing. Je wordt nieuwsgierig naar aspecten van het bestaan waaraan je al lang niet meer bent toegekomen. Je surft op het internet via trefwoorden die je eigenlijk nooit zo bezig hielden of je in ieder geval heel lang geleden voor het laatst bezig hielden. Je oog valt op tijdschriften, boeken en films waar je interesse nooit zo naar uitging. Geleidelijk aan merk je dat je zoekt naar een plaats:

  • waar je nieuwsgierigheid gewenst is en jouw individuele vragen met respect worden bejegend;
  • waar condities zijn die waarborgen dat je kunt leren vanuit je diepste vragen;
  • waar je niet de enige bent die is afgestemd op wat er werkelijk toe doet terwijl je druk bent met al die andere dingen.

Onderwijs in psychosynthese aan het Instituut voor Psychosynthese is zo’n plaats. Hier worden je creatieve vermogens en talenten geactiveerd. Hierdoor ga je niet alleen andere dingen zien, maar je gaat ook de dingen anders zien. Op deze site vind je een veelzijdig aanbod psychosynthese onderwijs. Als je interesse hebt in onze cursussen of onze opleiding dan adviseren wij je graag bij een keus die past bij je individuele plannen en mogelijkheden.

Delen