Winkeltje

psychosynthese_typologie_waaier

 

Het boek ‘Psychosynthese typologie’ is een unieke uitgave van de Stichting Psychosynthese in samenwerking met het Instituut voor Psychosynthese, het is niet eerder in het Nederlands verschenen. Het is uitgevoerd als een handzaam in linnen gebonden boek met stofomslag in zeven kleuren (zie foto).

Het boek kost € 15,-.

Hieronder kun je het volledige boek online lezen en downloaden.
Met de aanschaf van het boek steun je het werk van de Stichting Psychosynthese. 
Je kunt het bestellen via het online-bestelformulier onderaan de pagina.

Beschrijving:

In dit boek worden zeven typische manieren beschreven waarop elk mens kan onderzoeken hoe hij zich verhoudt tot zijn hoogste streven en diepste verlangen. De doelstelling van deze typen is om de veelheid aan uitingen in leven en werk van elk mens af te stemmen op dit streven en diepste verlangen. De fysieke, emotionele en mentale oriëntatie op de innerlijke en uiterlijke wereld wordt per type beschreven.

Er is een dynamische onderlinge samenhang tussen de typen. Ze zijn door hun kenmerken wel te onderscheiden, maar niet te scheiden. Alle typen of constellaties maken in wezen deel uit van elk mens, maar er is in elk individu wel onderscheid in de mate waarin hun dynamiek zich meer of minder op de voorgrond doet voelen. Als we onszelf en de ander onderzoeken met behulp van deze typologie ontdekken we al spoedig dat we van alles wel iets herkennen. In die herkenning begint het leren.

Download pdf
 

 

Bestelgegevens:
Delen