Over de Wil – Roberto Assagioli

Download nu gratis dit meesterwerk. Voor het eerst beschikbaar als e-boek.

Roberto Assagioli (de grondlegger van psychosynthese) heeft met zijn onderzoek naar de wil een baanbrekende en uiterst originele bijdrage geleverd aan de kennis over de psycho-spirituele aspecten van de menselijke scheppingskracht. Hij beschrijft de aard van de wil als ‘sturend mechanisme van het menselijk handelen’.

Iedereen kan de existentiële ervaring van ‘willen’ hebben, of heeft deze ervaring gehad, maar meestal zonder dit ten volle te beseffen of duidelijk te begrijpen. Dit boek is geschreven als een inleidende bespreking van en gids tot een dergelijke ervaring, en tevens als oefenboek.

Het is bedoeld als een instrument voor het verkennen, het ontwikkelen en het benutten van de wil. Het houdt zich niet alleen bezig met hoe de wil gewoonlijk te werk gaat, maar ook met hoe hij optimaal functioneert. Het beschrijft verschillende methoden, technieken en oefeningen voor de praktische training van de wil en voor het optimaal benutten ervan op alle niveaus van het bestaan, van het persoonlijke tot het transpersoonlijke, tot in het gebied waar de wil van het individu opgaat in de universele wil.


Download dit e-boek

Alle e-boeken zijn in ‘epub’ formaat. Dit is geschikt om te lezen op iPad en iPhone met iBooks, op een Android smartphone of tablet met Aldiko en op bijna alle e-readers. Om een e-boek te kunnen openen met een pc of laptop moet je eerst een (gratis) lees-programma downloaden, bijvoorbeeld Calibre of Adobe digital editions.
De publicatie en gratis verstrekking van de e-boeken wordt mogelijk gemaakt door de Stichting Psychosynthese
.

Delen

Comments

 1. Ik heb me aangemeld voor het E/boek maar op de een of andere wijze is het voor mij niet te downloaden.
  Kunt u mij een versie sturen die ik gewoon kan lezen via word of een pdf bestand.
  Anders hoor ik graag wat ik moet doen om het e/boek wel te kunnen lezen.

  Johan

  1. Beste Johan,

   Ik zag net je bericht dat het niet gelukt was om het e-boek Over de Wil van Roberto Assagioli te downloaden.
   Het meest voorkomende probleem als dat gebeurt is dat je geen software op je pc hebt waarmee het boek (een e-pub bestand) geopend kan worden. Je kunt een dergelijk programma gratis downloaden van internet, Calibre of Adobe digital editions, werken allebei goed.
   Mocht dat bij jou niet het euvel zijn, bel me dan vooral even op 035 622 48 72, dan kan ik met je kijken waar het probleem zit.
   Met vriendelijke groet,
   Annemieke Wester

 2. Ik wilde al eerder reageren, maar het bleef er even bij. Nu dan toch. Wat een prachtig initiatief dat jullie juist van dit boek van Assagioli een e-book hebben gemaakt. Het is zo’n bijzonder inspirerend boek, ik blijf er maar ontdekkingen in doen. En nu kan ik het heel gemakkelijk overal mee naar toe nemen, en meer nog: het is nu ook nog beter te bestuderen: zoeken op woorden, kopiëren naar een eigen document, arceren enzovoort. En natuurlijk op deze manier voor velen beschikbaar. Heel hartelijk dank!
  Toos Wolters

 3. Dank voor het (wederom) prachtig vormgeven van dit geweldige werk van Assagioli.
  En, dank voor het delen.

  Ik zal het ook weer voort delen….
  Lieve groet, Leontine

 4. Ik wil jullie ook hartelijk bedanken dat je van dit boek, dat niet meer te verkrijgen is, een mooi ebook gemaakt hebben. En gratis. Super! Hartelijk bedankt.

 5. Wil bovenstaand boek Over de Wil van Roberto Assagioli downloaden, maar had in eerste instantie nog geen Adobe digital editions. Had toen bij het downloaden aangegeven dat het te downloaden bestand in Nitro Reader (de PDF Reader op mijn computer) moest worden geopend, maar kreeg de melding dat het omzetten naar een PDF bestand niet mogelijk was (voor degenen met enige computerkennis zal dit waarschijnlijk heel logisch zijn, maar was voor mij niet helder op dat moment). Inmiddels Adobe digital editions gedownload, maar de computer probeert het nog steeds naar een PDF bestand om te zetten (omdat ik dat dus in eerste instantie zo had aangegeven) . Hoe kan ik dit nu verhelpen, zodat ik het boek kan downloaden?
  Bij voorbaat dank,
  Emmy

  1. Beste Emmy,

   Misschien kun je even telefonisch contact met me opnemen: 035 622 48 72, dan kan ik met je meekijken hoe je dit aan kunt pakken.
   Hartelijke groet,
   Annemieke Wester

   1. Hallo Annemiek,
    toch nog gelukt via de website Convertio.co (bestand omgezet naar PDF).
    Bedankt en ook bedankt voor het delen van het boekje, Emmy

 6. Beste psychosynthese.nl, hartelijk dank voor dit initiatief. Zelf heb ik dit boek al jaren in de kast staan. In mijn blog over taichi en wilskracht haal ik een paar inzichten van Assagioli aan die in dit boek Over de wil staan. Heb een link naar deze gratis e-book pagina opgenomen in mijn blog.
  Hartelijke groeten, Ans de Vries

Voeg jouw reactie toe