Het instituut

gemeenschappelijkebijeenkomst
 

Het Instituut voor Psychosynthese is sinds 1985 een dynamisch brandpunt voor mensen die geïnteresseerd zijn in psychosynthese en aandacht willen besteden aan wat voor hen van waarde is in hun leven en werk.

Docenten en studenten met verschillende opleidings- en beroepsachtergronden ontmoeten elkaar in de verschillende  cursussen van het Instituut. Deze cursussen zijn gericht op: persoonlijke en professionele bewustwording, dieptepsychologische aspecten van organisatieontwikkeling en leiderschapsvaardigheden, existentiële en spirituele vraagstukken. Daarbij verzorgt het Instituut ook modules op maat voor andere opleidingsinstituten, bedrijven en overige instellingen.

Het Instituut was in 1997 één van de oprichters van de Europese Federatie voor Psychosynthese (EFP) in Florence. De directeur van het Instituut werd toen gekozen als de eerste voorzitter van deze federatie. In 1999 is het Instituut door de minister van OCW aangewezen als een erkende instelling voor hoger beroepsonderwijs. Tot 2015 verzorgt het Instituut een geaccrediteerde bachelor opleiding psychosynthese.

Door hun jarenlange nationale en internationale ervaring hebben de medewerkers goede contacten met professionals uit het werkveld in binnen- en buitenland. 
Middels een actief netwerk van alumni bestaan er vele persoonlijke en professionele contacten met oud-studenten.

Delen