Wat we bieden

stepping_stones

Psychosynthese is een spirituele en fijnzinnige benadering van bewustwording en persoonlijke ontwikkeling. Denken, voelen, willen, verbeelding en intuïtie zijn in deze benadering betrokken. De onderwijsactiviteiten van het Instituut zijn gericht op de bewustwording van je creatieve vermogens en op het effectieve gebruik daarvan in je leven en werk. Door het veelzijdige aanbod kun je psychosynthese bij ons leren kennen op een manier die past bij je interesse en je mogelijkheden.

Elk jaar verzorgen wij de volgende activiteiten:

 Informatie bijeenkomsten van een middag of een avond. Deze zijn met name bedoeld als eerste kennismaking met psychosynthese en de scholingsmogelijkheden.

Themadagen deze zijn gericht op kennismaking met psychosynthesethema’s.

Kwartaalcursussen beslaan drie weekenden en worden gegeven via één weekend (zaterdag en zondag) per maand in een conferentiecentrum in het centrum van het land.

Vijfdaagse cursussen worden gegeven in zowel Hilversum als in een conferentiecentrum.

Avondcyclus van één vrijdagavond per maand wordt gegeven tussen oktober en juli.

Nascholingsonderwijs is bestemd voor psychosynthetici en wordt zowel op externe locaties als in Hilversum gegeven.

Leergang is een combinatie van onderwijs en stage. Bestemd voor gevorderde psychosynthetici die willen leren om psychosynthese te onderwijzen.

Opleiding in psychosynthese is een geïntegreerd geheel van theorie, praktijk, supervisie en individuele begeleiding en bestaat uit een initiële leerperiode van anderhalf jaar en een professionele leerperiode van tweeënhalf jaar. Je kunt in april en in oktober met de initiële leerperiode beginnen.

Masterclass wordt eenmaal per jaar gegeven door Diederik van Rossum en is bestemd voor maximaal 10 professionals die het perspectief van psychosynthese op zelf ingebrachte projecten willen leren verdiepen en verfijnen .

Leergesprekken kun je voeren met een medewerker van het Instituut. Dit kan individueel of in een groep plaatsvinden. Hiervoor kun je direct contact opnemen met de medewerker waarmee je een leergesprek wilt voeren.

Supervisie kan een waardevolle ondersteuning zijn wanneer beïnvloeding van mensen deel uitmaakt van je dagelijkse verantwoordelijkheden. Hiervoor kun je contact opnemen met de medewerker waarmee je een supervisie afspraak wilt maken.

Coachingstraject is psychosynthese maatwerk en dient ter ondersteuning van je professionele ontwikkeling. Dit traject is een combinatie van individuele begeleiding en relevant cursorisch onderwijs in een afgesproken periode. Een coachingstraject wordt meestal in overleg met de werkgever gemaakt of aan de werkgever voorgelegd ter goedkeuring.

Delen